SOSIAALIPEDAGOGINEN HEVOSTOIMINTA

Toiminnasta vastaa:

Joanna Karling
nonafysio@gmail.com

Miia Heikkilä
miia.a.heikkila@outlook.com

Kuvaus:

Sosiaalipedagoginen hevostoiminta on suunniteltua ja ohjattua sosiaalista kuntoutusta. Toiminnan perusteena on vuorovaikutus ihmisen ja hevosen välillä, sekä toimintaympäristö ja -yhteisö. Toiminnan peruselementit ovat yhteisöllisyys, toiminnallisuus ja elämyksellisyys, joita koulutettu ohjaaja tukee.

Joanna (Nonna) Karling on fysioterapeutti, lähihoitaja ja sosiaalipedogoginen hevosohjaaja, joka on tehnyt hevosten kanssa asiakastyötä vuodesta 2016. 

Miia Heikkilä on psykologi, VET-erityistason psykoterapeutti / psykoanalyytikko sekä sosiaalipedagoginen hevosohjaaja. Miialla on taustallaan monivuotinen kokemus sosiaalipedagogisen hevostoiminnan käytöstä HUS:in nuorisopsykiatriassa 13-18-v nuorilla sekä yksilö- että ryhmämuotoisesti toteutettuna. Nuorten haasteina ollut mm. ahdistus, masennus, syömishäiriö-oireilu, itsetuhoisuus sekä neuropiirteisyys (adhd, add, asperger). Sosiaalipedagogista hevostoiminnassa Miian tekemänä painottuu psykoterapeuttinen lähestymistapa ja hoidollinen kohtaaminen.

Kunta ja erilaiset liitot voivat tukea toimintaa rahallisesti tietyissä tapauksissa, kysy lisää ohjaajilta.

Ystavyys

Luhtajoen Ratsutila

040 545 5461 luhtajoenratsutila@gmail.com

Sivuston kuvat:
© Luhtajoen Ratsutila ja Sami Osenius